LinkedIn Oproep

De afgelopen maanden ben ik oa bezig geweest met onderzoek te doen naar de schietpartij op de Dam, 7 mei 1945. Op die dag waren duizenden burgers op de been op de Dam, omdat de bevrijders daar verwacht werden. Behalve een paar verkenningsvoertuigen zijn de geallieerden toen nog niet gekomen. Rond 15:00 ging het vreselijk mis: de duitse Kriegsmarine die in het gebouw van de Groote Club zat (hoek kalverstraat/paleisstraat) heeft toen het vuur geopend. Bij die schietpartij zijn tientallen doden en nog meer gewonden gevallen onder de feestvierende menigte.
De toedracht en de namen van de slachtoffers zijn nooit goed onderzocht. Een van de slachtoffers was mijn oma, Elisabeth Wieland – Lacourt.
Samen met nog een paar familieleden van slachtoffers proberen we nu deze zaak uit te zoeken. Met hulp van genealogen, onderzoekers en stadsarchief zijn we al een flink stuk verder gekomen. Tot nu toe zijn nu meer dan 30 namen van slachtoffers achterhaald.

U kunt onze verrichtingen volgen via onze facebookpagina: https://www.facebook.com/DeDam7Mei1945
Ons primaire doel is om op 7 mei 2015 een memorial te onthullen met de namen van de slachtoffers. We doen dan ook een vriendelijk beroep om ons te sponsoren.
Elke gift word ten zeerste op prijs gesteld.
ING: 8136685

IBAN: NL10INGB0008136685

t.n.v. Stg Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945