Oproep onderzoek, verzoek om informatie

In de archieven hebben we gedurende ons onderzoek diverse personen gevonden die overleden zijn door schotwonden of andere trauma’s, opgelopen op 7 mei 1945 en later. Daarnaast is er nog een lijst met personen waarvan nog niet is vastgesteld of zij ‘Dam-slachtoffers’ zijn.
Wij zijn altijd op zoek naar meer informatie. Was u aanwezig op de Dam en wilt u uw ervaring met ons delen of kent u iemand die daar gewond of gedood werd? Neem dan contact met ons op.

Wij vragen uw medewerking voor de volgende zaken:

Bij het onderzoek wordt gebruik gemaakt van ruim 5200 scans van Verklaringen van Overlijden die door o.a. leden van het StamboomVragenForum zijn geïndexeerd. Moeilijk leesbare doodsoorzaken zijn voorgelegd aan een medicus. Enkele scans blijven echter onduidelijk. Deze tekst betreft een medische oorzaak in het Nederlands of Latijn c.q. afgekort.

 


image002

 


image001
 


Dhr Groenland heeft op 7 mei 1945 een baby gered en vraagt zich al lange tijd af hoe het met het kindje is vergaan.
Maart 2016 dachten we een match te kunnen maken, maar helaas kwamen de gegevens niet overeen. Wie kan dhr Groenland helpen?
Ook zijn we op zoek naar een jongetje, destijds een baby van ongeveer 9 maanden. De baby werd gevonden op de Dam, in het gezin van de vinder opgevangen en werd enige tijd later opgehaald door de ouders; hun naam leek op ‘Kazan’, een Nederlands echtpaar en woonde in Amsterdam-Noord.


Marnixschool 2e klas 1943wwwGerrie Cornelisse kwam op de Marnixschool in de 1e klas schooljaar 1942-1943. Via de leerlingenlijst van de Marnixschool traceerden we Gerrie Bood die ons een foto van de 2e klas 1943-1944 beschikbaar stelde. Op deze foto zou Gerrie Cornelisse moeten staan.
Gezocht: mannelijke leerlingen die op de Marnixschool zaten tussen 1942 en 1948, nu ongeveer 80 jaar.
Wie weet van het overlijden van Gerrie Cornelissen op 7 mei 1945, de jongste zoon van de bakker uit de Willemsstraat? Zat iemand bij hem in de klas tussen 1942-1945 en wie kan hem op de foto herkennen?


We roepen de hulp van een ieder in om meer informatie te geven, dit kan o.a. via het contactformulier.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *