Oproep onderzoek, verzoek om informatie

In de archieven hebben we gedurende ons onderzoek diverse personen gevonden die overleden zijn door schotwonden of andere trauma’s, opgelopen op 7 mei 1945 en later. Daarnaast is er nog een lijst met personen waarvan nog niet is vastgesteld of zij ‘Dam-slachtoffers’ zijn.
Wij zijn altijd op zoek naar meer informatie. Was u aanwezig op de Dam en wilt u uw ervaring met ons delen of kent u iemand die daar gewond of gedood werd? Neem dan contact met ons op.

Wij vragen uw medewerking voor de volgende zaken:

Herkent u mensen op onderstaande foto’s, laat het ons dan weten via het contactformulierOnderzoek naar Gerrie CornelisseMarnixschool 2e klas 1943www

Gerrie Cornelisse kwam op de Marnixschool in de 1e klas schooljaar 1942-1943. Via de leerlingenlijst van de Marnixschool traceerden we Gerrie Bood die ons een foto van de 2e klas 1943-1944 beschikbaar stelde. Op deze foto zou Gerrie Cornelisse moeten staan.
Gezocht: mannelijke leerlingen die op de Marnixschool zaten tussen 1942 en 1948, nu ongeveer 80 jaar.
Wie weet van het overlijden van Gerrie Cornelissen op 7 mei 1945, de jongste zoon van de bakker uit de Willemsstraat? Zat iemand bij hem in de klas tussen 1942-1945 en wie kan hem op de foto herkennen?


Ons is bekend dat veel verpleegsters op de Dam waren om feest te vieren. Zij hebben hulp verleend aan slachtoffers en gewonden.
De naam van de Valeriuskliniek hebben we niet eerder gehoord in dit verband.
Femmigje Appelo woonde vanaf november 1941 intern in de Valeriuskliniek. Wie heeft haar destijds gekend, of weet dat verpleegsters van deze kliniek ook op de Dam waren op 7 mei 1945?
Wij komen graag in contact met u als u ook iets weet over verpleegsters die gewonden verpleegd hebben op of na 7 mei 1945 in een van de ziekenhuizen.


We roepen de hulp van een ieder in om meer informatie te geven, dit kan o.a. via het contactformulier.

2 Reacties

 1. Jan Homma.

  Mijn naam is Jan Homma – geboren 1936.
  Mijn broer en ik zelf hebben beide op de Marnixschool gezeten en daar zijn wij bevriend geweest met Gerrie.
  De foto zegt echter niets, alleen heb ik die zelf ook in mijn bezit.
  Eerder heb ik met U contact gehad maar kon jammer genoeg niets nieuws vertellen, ook de contacten die ik heb benaderd konden hem niet op de foto thuis brengen.
  Hopelijk heeft U toch op een gegeven moment het geluk dat er iemand hem kan herkennen, zodat zijn beeltenis niet verloren gaat.
  Ik wens U zeer véél succes en uiteraard als ik nog iets ontdek kunt op mij rekenen.
  Gaarne zou ik dan een berichtje van U ontvangen.

  Reageren
 2. Edwin van Arendonk

  Ook de heer Willem Hendrik Zeeman is op de Dam omgekomen. Er hangt zelfs een plaquette ter nagedachtenis aan hem op het Amsterdamse Centrale Station.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.