Paul van der Horst

Via het familieonderzoek naar Damslachtoffer Gerardus Bernardus Cornelisse, werd Paul van der Horst (*1940) gevonden, een neef van Gerards moeder; haar vader was de broer van Paul’s vader. Hij kan ons niet aan informatie helpen over de dood van Gerrie of waar zijn broer is te vinden, maar laat ons weten dat hij als kind van 4 jaar ook op de Dam was:

“Ik was toen ook op de Dam tijdens het schietincident samen met mijn moeder, zij lag toen als laatste vrouw in de rij achter die lantaarnpaal. Die foto stond later in de Katholieke Illustratie en in 2010 in het 1ste kwartaalblad van het Nationaal Archief  en daar heb ik toen niet op gereageerd. Alles stond op mijn netvlies gebrand zoals meerdere dingen uit die tijd. Zo ook dat er op het dak van de St.Maria-jongensschool meters grote witte cirkels met een groot rood kruis geschilderd waren, dat was toen gevorderd door de bezetter en na de oorlog werd het mijn lagere school. Zo weet ik nog veel meer uit die periode en dat voor een kind van een jaar of vier. Iedereen verbaast zich daar over.
oorlog, oorlogen, Nederland
Mijn overleden ouders vertelden mij altijd dat ik dat kind was wat daar op de Dam liep en toonden dat dan aan door middel van een andere foto uit mijn jeugd en daar was ik 2 jaar oud op. Dus als het niet waar is dan ben ik altijd voorgelogen door mijn beide ouders!!!!”

Redactie: Wij hadden al eerder een getuigenverklaring gekregen over het kindje op de Dam, zie verhaal van Tiny van der Hoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.