Roelof Meijn

Sloten 9 februari 1913 – Amsterdam 21 juni 1945

Roelof woonde met zijn vrouw aan de Erasmusgracht 23-II en was melkbezorger, maar ook lid van de BS. ‘Na de activiteiten op de Dam keerde de groep terug naar de kelder van het Telegraafkantoor. Bij het schoonmaken van de geweren, werd Roel per abuis in zijn buik geraakt tijdens het schoonmaken van een geweer. Dat geweer was van een collega BS’. Zo verklaarde de familie, volgens de verhalen van zijn weduwe Tallina Hendrika (Lien) Kunst, met wie hij trouwde op 7 september 1939 in Amsterdam.

trouwfotoRoel Meijn overleed op slechts 34 jaar jarige leeftijd op 21 juni 1945 in het BinnenGasthuis aan peritonitis, buikvliesontsteking na schotwonden. Hij werd met militaire eer begraven op het kerkhof van de Petruskerk te Amsterdam-Sloterdijk op vrijdag 29 juni 1945. Het graf werd in de jaren ’60 geruimd.

graf

brief strijdmacht 001 wwwZijn weduwe kreeg van Prins Bernard een oorkonde en medaille; ook ontving ze een geldbedrag, voor de 5-jarige zoon tot zijn 21e jaar.

BG-meijnsDe familie vroeg zelf ook gegevens op bij het Nationaal Archief en waar wij over mochten beschikken. Daarbij zat een briefje van de arts van het BinnenGasthuis waaruit blijkt dat het bedoelde schietongeval op 16 juni heeft plaatsgehad.
Daardoor staat vast dat Roelof Meijn geen connectie heeft met de Dam, 7 mei 1945. Zijn dossier is gesloten en wij danken de familie Meijn voor hun medewerking.

 

 

Januari 2015

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.