Vrijheidsmaaltijd 5 mei 2016

 

igc

Donderdag 5 mei organiseerde de Koninklijke Industrieele Groote Club Geschiedenis Tafel i.s.m. Stichting Memorial voor Damslachtoffers 7 mei 1945 en het 4 en 5 mei comité Amsterdam  een Vrijheidsmaaltijd. Dit keer geheel in het teken van de Schietpartij op de Dam.

Gastheren van de avond waren namens de geschiedenistafel Lucas Viruly en Marcel van Schagen.

De grote zaal van de Industrieele Groote Club was met 90 gasten vol. Aanwezig waren veel belangstellende leden van de IGC, sponsoren van de stichting en gasten van stichting Memorial, waaronder Tiny van der Hoek, Dora Budde, Hans Goedkoop, Martin van der Randen, Ronald van Tienhoven en Roel Wouters namens Moniker.

Het programma:

18.00-18.30 Ontvangst gasten in de Clubzaal 1e etage
18.25-18.30 Richard nodigt gasten uit richting dinerzaal 2e etage.
18.30-18.45 Welkom namens IGC ( Lucas) en Stichting Memorial Damslachtoffer 7 mei 1945 (voorzitter Johan Wieland)
18.45-19.15 Voorgerecht
19.15-19.30 Inleiding spreker door Lucas  – Historie belicht door Hans Goedkoop
19.30-20.00 Hoofdgerecht
20.00-20.30 Inleiding spreker door Johan Wieland – ooggetuige verslag Wiel van der Randen door kleinzoon Martin, toelichting monument door Ronald van Tienhoven en Roel Wouters en mogelijkheid tot stellen van vragen o.l.v. Lucas en Marcel
20.30-2100 Dessert
21.00-21.10 Aankondiging spreker 4 en 5 mei comité A’dam door Lucas  – Afsluitende woorden door voorzitter 4 en 5 comité Job Cohen – dank aan alle sprekers door Lucas en Marcel en uitnodiging voor koffie/thee napraten op 1e etage
21.10-22.00 Koffie/thee in de clubzaal en mogelijkheid tot napraten

Een fotoimpressie: (Foto’s gemaakt door René Oudshoorn)

Screen Shot 2016-05-21 at 19.17.22
Screen Shot 2016-05-21 at 19.17.42

Flyer werd ontworpen in opdracht van Stichting Memorial voor Damslachtoffers 7 mei 1945

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.