Recensies Drama op de Dam

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 107.22.34.37 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
Klaas en Tiny de Goede – Dekker uit Limmen schreef op 23/04/2017 om 09:56:
Wat een heel mooie uitgave en daarvoor wil ik U allen, die hieraan gewerkt hebben, ook mede namens mijn man, bedanken. Hier is veel werk aan voorafgegaan en dat kunnen wij wel waarderen.
Jan M.Luidens uit Groningen schreef op 10/04/2017 om 21:03:
Veel waardering voor de Stichting Memorial voor Dam slachtoffers! Het verhaal met namen, gezichten houdt de geschiedenis levend. De moeite waard om te blijven gedenken.
Tineke Oudhof schreef op 08/04/2017 om 10:29:
Na het lezen van het boek Drama op de Dam heb ik zo de behoefte u te schrijven. Met tranen in mijn ogen heb ik sommige gedeeltes gelezen, met name de verhalen van de 32 slachtoffers. Dit was zo herkenbaar voor mij uit de verhalen van mijn moeder. Dit boek Drama op de Dam heeft mij meer kijk gegeven hoe erg die gebeurtenis geweest is. Helaas overleed mijn moeder een jaar geleden, voor dit boek uitkwam. Zo weinig mensen weten van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Ik wil u bedanken voor al het werk wat u gedaan heeft om dit boek te maken.
Marcel van der Wal schreef op 06/04/2017 om 22:07:
Een mooi boek over een verschrikkelijke gebeurtenis. Zo verschrikkelijk dat mijn ome Henk Meier nooit echt over kunnen praten. Ook hij was daarbij als kleine jongen. Na jaren van angst was dan die dag daar dat de oorlog voorbij was. De geallieerde waren al in de stad gezien. De oorlog was over, we waren vrij. Jankend van vreugde… we zijn er nog en we hebben het overleeft. Mijn ome Henk hoorde dat er feest op de Dam zou komen en ging als kleine jongen daar naar toe. Opeens vlogen de kogels om zijn oren. Hij werd door iemand een portiek ingetrokken. Houdt het dan nooit op dacht hij? Als kind vaak opgepakt bij razzia’s omdat ze dachten dat hij joods was, En elke keer door iemand van de NSB uit de verzamelplaat van het concertgebouw weggehaald en weer thuis gebracht. Mijn ome Henk Meier kon dit nooit vertellen zonder te huilen. zoveel impact was dit voor hem. Mijn ome Henk Meier leeft helaas niet meer. Maar dit boek geeft een mooie aanvulling op dat wat hij mij vertelde. Dit boek is een geschenk.
Ton Stroop schreef op 03/04/2017 om 13:45:
Wat ik indrukwekkend vind aan de inhoud van het boek is dat Ludmilla en Norbert-Jan er niet voetstoots vanuit zijn gegaan dat de schuld van het drama exclusief bij de Duitsers ligt maar dat ook aan 'onze' kant fouten zijn gemaakt zonder welke er wellicht geen Drama zou zijn ontstaan. En mijn vader langer zou hebben geleefd.
Jan Diekmeijer schreef op 03/04/2017 om 11:52:
Het boek ziet er prachtig uit, jullie hebben goed werk geleverd om dit allemaal uit te zoeken, waarvoor dank.
Vincent Krabbendam i.o.v. Stiwot schreef op 02/04/2017 om 12:02:
‘Drama op de Dam’ is een lezenswaardig boek, en het gevolg van bewonderenswaardige inspanningen. Het is degelijk geschreven en inhoudelijk interessant. En het is ook duidelijk waarom het boek tot stand is gekomen. De auteurs en onderzoekers hebben geen genoegen genomen met een lezing van de feiten die in hun ogen niet volledig was. De 32 Damslachtoffers hebben het monument gekregen dat Stichting Memorial ze wilde geven, zowel op plek waar zij om het leven kwamen als in dit boek.
Hanna Piper schreef op 28/03/2017 om 16:27:
Mijn complimenten voor de prachtige uitvoering van het boek, ook mede namens mijn broer Theo, die het gisteren in z’n woonplaats in Amerika ontving.
Voor mij is het een tastbare herinnering geworden aan een droevige gebeurtenis, waarbij mijn oom (die ik niet bewust heb gekend) om het leven kwam.
Nogmaals hartelijk dank voor alle inspanningen door velen van U geleverd.
Letty Dekker schreef op 25/03/2017 om 15:35:
Wat een prachtig boek is het geworden!! Qua inhoud, opmaak en omslag.
Ik heb het natuurlijk gekocht en ik ben er heel erg blij mee!!
Wat een eer dat mijn gedicht ook is opgenomen bij het verhaal van mijn opa.
Jelmer schreef op 20/03/2017 om 19:29:
Het is een indrukwekkend boek geworden. Fraaie opmaak, rijk aan foto's en bovenal een schat aan verhalen en achtergronden bij het Drama op de Dam.
Ans Lansink uit Nijmegen schreef op 16/03/2017 om 22:59:
Drama op de Dam: een schitterend uitgevoerd boek over een ongelooflijke gebeurtenis, die op velen van ons een diepe indruk maakte. De herinnering aan deze gebeurtenis in 2 stappen: 7 mei 2015 en de indrukwekkende herdenking op de Dam op 7 mei 2016, met tot slot het fraai uitgevoerde boek met eerbetoon aan alle slachtoffers verdient alle lof.
Ludmilla van Santen en al diegenen, die aan het tot stand komen hiervan hebben bijgedragen: mijn hartelijke dank
Ans Lansink-van Dam
Riek Anderiesen-van Proosdij schreef op 16/03/2017 om 07:36:
Gisteren heb ik het boek "drama op de Dam" ontvangen en ik ben onder de indruk.
Het is werkelijk een prachtig boek geworden en daarvoor mijn complimenten.
Veel dank voor jullie allen voor de enorme inzet.
P.A.J. (Ton) Cobelens schreef op 15/03/2017 om 17:49:
Heb het boek deze week ontvangen ,mijn complimenten voor de schrijvers en samenstellers Ludmilla van Santen & Norbert-Jan Nuij, alsook alle andere vrijwilligers die de Memorial op de Dam hebben mogelijk gemaakt.
Hierdoor wordt de herinnering aan mijn opa P.A.J.van Dam, die ik helaas nooit heb mogen kennen levend gehouden.
Familie Borstel schreef op 15/03/2017 om 17:48:
Nog onder de indruk van het gisteren ontvangen boek over het drama op de Dam (7 mei 1945). Inclusief een heel mooi en respectvol stukje over onze Hendrina Louise Koper-Borstel (Frank). Zij was helaas 1 van de vele slachtoffers van dit drama. Rob Doves en zijn stichting: Weer reuze bedankt voor al jullie arbeid.
Henk Smit uit Koog aan de Zaan schreef op 15/03/2017 om 09:52:
Dankzij de tomeloze inzet van Ludmilla van Santen Is mijn grootvader, Hendrik (Henk) Karel Smit toegevoegd als 32e slachtoffer op de Dam
Het is een prachtig stuk geworden in het boek, hij zou trots geweest zijn.
Onze hartelijke dank hiervoor!
Henk Smit (kleinzoon) en Eric Smit (achterkleinzoon)
Christian van der Ven schreef op 15/03/2017 om 09:14:
Van de grotere historische context tot de kleinere persoonlijke verhalen, dit boek omvat het belangrijke resultaat van onderzoek en drie jaar speuren naar verhalen die niet vergeten mogen worden. Prachtig vormgegeven en rijk geïllustreerd, naast het gedenkteken op de Dam een waardig eerbetoon aan de slachtoffers.
Elise Wensvoort-Oranje schreef op 14/03/2017 om 21:08:
Vandaag het prachtige boek ontvangen waarvoor hartelijk dank! Wat een werk is dit geweest en je/jullie kunnen er trots op zijn. Weer een stukje geschiedenis dat zo bewaard blijft. Heel veel respect voor je Ludmilla.
Mathilda van Bentum-Hofker uit Amsterdam schreef op 14/03/2017 om 21:00:
Hartelijk bedankt, voor het boek DRAMA OP DE DAM
Het is prachtig geïllustreerd en levensecht samen gebracht,
Ik werd emotioneel geraakt bij de herinnering uit die tijd.
Hartelijk gegroet.

Mathilda van Bentum-Hofker.

p/s Ik denk vaak aan onze burgemeester van der Laan
Ik hoop van harte, dat hij beter mag worden.
Johan Wieland uit Alkmaar schreef op 10/03/2017 om 12:05:
Zeer content met het eindresultaat. Geweldig gewerkt door Ludmilla en Norbert-Jan. Hoop dat veel mensen een recensie willen achterlaten.

 

Zie ook:
• Info en bestellen
Boekpresentatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *